v

+30 26420 51258

nakascheese@gmail.com

Κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας

Διατροφική Δήλωση ανά 100g:

  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 368 Kcal / 1534 kj
  • ΛΙΠΑΡΑ: 29.5g
  • ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ: 20.5g
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: <0.1g
  • ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ: <0.1g
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 26g
  • ΑΛΑΤΙ: 2,8g

Κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας Νάκας

 

Σκληρό Τυρί απο αγνό αιγοπρόβειο γάλα

 

Το Κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας Νάκας παρασκευάζεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Διαθέτει ευχάριστο άρωμα και πικάντικη γεύση με αισθητή αλμυρότητα στην οποία επικρατεί ο βουτυρώδης χαρακτήρας. Η ωρίμανσή του διαρκεί το λιγότερο 3 μήνες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

Το Κεφαλοτύρι ειναι ένα σκληρό τυρί, αλμυρό στη γεύση με κίτρινο χρώμα. Παρασκευάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο απο πρόβειο η κατσικίσιο γάλα ( ή και με τα δύο ταυτόχρονα ). Αναλόγα με το μίγμα του γάλακτος που χρησιμοποιείται το χρώμα του μπορεί να ποικίλλει  μεταξύ κίτρινου και λευκού.

Λόγω της σκληρότητας του, το κεφαλοτύρι συνήθως καταναλώνεται όπως είναι, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τηγανητό σαν σαγανάκι, ή να προστεθεί σε διάφορα φαγητά όπως μακαρόνια και κρέας. Λόγω της δυνατής του γεύσης χρησιμοποιείται και ως μεζές μαζί με ούζο ή άλλα αλκοολούχα ποτά

Το τυρί αυτό που έχεις τις ρίζες του στη Βυζαντινή εποχή, είναι δημοφιλές και πασίγνωστο , κυρίως στους γευσιγνώστες των τυριών. Μπορεί να βρεθεί σε εκλεκτά μενού και καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κεφαλοτύρι χρειάζεται κατ’ ελάχιστο τρείς μήνες για να ωριμάσει.