Πεκορίνο Αμφιλοχίας
Διατροφική Δήλωση ανά 100g:
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 386 Kcal / 1600 kj
- ΛΙΠΑΡΑ: 31.5 g
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ: 20.5g
- ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: <0.1g
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ: <0.1g
- ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 24.6 g
- ΑΛΑΤΙ: 3.1 g
Πεκορίνο Αμφιλοχίας Νάκας
Σκληρό Τυρί από αγνό αιγοπρόβειο γάλα
Το Πεκορίνο Αμφιλοχίας Νάκας παρασκευάζεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα και ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες . Κατά την ωρίμανσή του αποκτά έντονα αρωματικό χαρακτήρα και πικάντικη, αλμυρή με χαρακτηριστική δριμύτητα γεύση.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΚΟΡΙΝΟ
Το πεκορίνο έχει Ιταλική καταγωγή, πρόκειται για να ένα σκληρό τυρί που παρασκευάζεται απο πρόβειο γάλα. Το όνομα του προέρχεται απο την ιταλική λέξη “pecora” που μεταφράζεται “πρόβατο” κάτι που δεν είναι τυχαίο αφού παρασκευάζεται απο πρόβειο γάλα.
Διακρίνεται για το έντονο άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση του, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά φαγητά, ώς συνοδευτικό ή ως μεζές.