v

+30 26420 51258

nakascheese@gmail.com

Επιτραπέζια ξηρή μυζήθρα

Επιτραπέζια ξηρή μυζήθρα Νάκας

 

Η Επιτραπέζια Ξηρή Μυζήθρα Νάκας είναι ένα ακόμη τυρί τυρογάλακτος  το οποίο αφήνεται να ξηρανθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για μερικές εβδομάδες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

Η μυζήθρα είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό είδος τυριού, που συναντάται σε διάφορες μορφές. Η παρασκευή του γίνεται απο τυρόγαλο με ή χωρίς προσθήκα γάλακτος. Έχει γεύση παρόμοια με τη γεύση που έχει το μανούρι, πολλές φορές υφάλμυρη, αν και υπάρχουν και ποικιλίες στην Ελλάδα που έχουν πιο γλυκιά γεύση. Για να πήξει η μυζήθρα συνήθως μπαίνει σε ένα ειδικό πανί που ονομάζεται “τσαντίλα” , έπειτα κρεμιέται από τις τέσσερις άκρες του σε κάποιο ψηλό σημείο. Αυτός είναι και ο λόγος που η μυζήθρα έχει συνήθως σχήμα αχλαδιού. Η σκληρή μυζήθρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τριμμένη σε ζυμαρικά, ψητά λαχανικά, σαλάτες καθώς και σε διάφορα άλλα εδέσματα.