
Γραβιέρα Αμφιλοχίας

Διατροφική Δήλωση ανά 100g:
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 368 Kcal / 1534 kj
- ΛΙΠΑΡΑ: 29.5g
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ: 20.5g
- ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: <0.1g
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ: <0.1g
- ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 26g
- ΑΛΑΤΙ: 2,8g
Γραβιέρα Αμφιλοχίας Νάκας
Σκληρό Τυρί απο αγνό αιγοπρόβειο γάλα
Η Γραβιέρα Αμφιλοχίας Νάκας παρασκευάζεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα και διακρίνεται για το έντονο άρωμα και την πλούσια, γλυκάλμυρη γεύση της. Ωριμάζει τουλάχιστον για 3 μήνες.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Η Γραβιέρα είναι ένα δημοφιλές είδος ελληνικού κίτρινου σκληρού τυριού. Το όνομα του προέρχεται απο τη λέξη Γκρουγιέρ ( gruyere) που είναι ένα ελβετικό τυρί απο την πόλη Γκρυγιέρ. Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς και τα δύο αυτά τυριά έχουν παρόμοια διαδικασία ωρίμανσης, η γεύση και η σύσταση όμως είναι διαφορετική, καθώς η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο η αιγοπρόβειο γάλα, ενώ το Γκρυγιέρ παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα.
