v

+30 26420 51258

nakascheese@gmail.com

Γραβιέρα Αμφιλοχίας

Διατροφική Δήλωση ανά 100g:

  • ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 368 Kcal / 1534 kj
  • ΛΙΠΑΡΑ: 29.5g
  • ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ: 20.5g
  • ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: <0.1g
  • ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ: <0.1g
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 26g
  • ΑΛΑΤΙ: 2,8g

Γραβιέρα Αμφιλοχίας Νάκας

 

Σκληρό Τυρί απο αγνό αιγοπρόβειο γάλα

 

Η Γραβιέρα Αμφιλοχίας Νάκας παρασκευάζεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα και διακρίνεται για το έντονο άρωμα και την πλούσια, γλυκάλμυρη γεύση της. Ωριμάζει τουλάχιστον για 3 μήνες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Η Γραβιέρα είναι ένα δημοφιλές είδος ελληνικού  κίτρινου σκληρού τυριού. Το όνομα του προέρχεται απο τη λέξη Γκρουγιέρ ( gruyere) που είναι ένα ελβετικό τυρί απο την πόλη Γκρυγιέρ. Αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς και τα δύο αυτά τυριά έχουν παρόμοια διαδικασία ωρίμανσης, η γεύση και η σύσταση όμως είναι διαφορετική, καθώς η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο η αιγοπρόβειο γάλα, ενώ το Γκρυγιέρ παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα.