
Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας

Διατροφική Δήλωση ανά 100g:
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 400.40 Kcal / 1673 kj
- ΛΙΠΑΡΑ: 32g
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ: 20.5g
- ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: <0.1g
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ: <0.1g
- ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 28g
- ΑΛΑΤΙ: 3g
Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας Νάκας
Σκληρό Τυρί απο αγνό αιγοπρόβειο γάλα
Η Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας Νάκας παρασκευάζεται από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα ( γίδινο μέχρι 10% ) και χαρακτηρίζεται από το δυνατό άρωμα και την πικάντικη, ισορροπημένη γαλακτώδη και βουτυρώδη γεύση της. Διατίθεται στην αγορά μετά από τουλάχιστον 3 μήνες ωρίμανση.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Κεφαλογραβιέρα
Η Κεφαλογραβίερα είναι ένα ελληνικό σκληρό τυρί που παρασκευάζεται απο αιγοπρόβειο γάλα, και έχει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.). Πρόκειται για ένα τυρί παρόμοιο με το κεφαλοτύρι που πολλές φορές το αντικαθιστά. Έχει αλμυρή γεύση και πλούσιο άρωμα. Μια απο τις συχνές χρήσεις της είναι όταν φτιάχνουμε σαγανάκι, κόβοντας τη σε τριγωνικά κομμάτια, βουτώντας τη σε καρυκευμένο αλεύρι και τηγανίζοντας τη ελαφρά.
