Ανθότυρος
Διατροφική Δήλωση ανά 100g:
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 145.35 Kcal
- ΛΙΠΑΡΑ: 11g
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ: 7g
- ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 3.8g
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ: 3.8g
- ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 7.6 g
- ΑΛΑΤΙ: 0.9 g
Ανθότυρος Νάκας
Ο Ανθότυρος παρασκευάζεται παραδοσιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί το οποίο γίνεται από το τυρόγαλο που αποβάλλεται κατά την παρασκευή των σκληρών τυριών.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Ο Ανθότυρος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί, που παρασκευάζεται με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος, ή με κρέμα γάλακτος σε τυρόγαλα κατσικίσιο ή πρόβειο. Συνήθως έχει σφαιρικό η κωνικό σχήμα και διατίθεται φρέσκος. Έχει παρόμοια διαδικασία παρασκευής με το ιταλικό τυρί Ricotta.
Πρόκεται για ένα κρεμώδες και μαλακό τυρί, που μοιάζει πολύ με τη μυζήθρα στην όψη αλλά έχει διαφορετική γεύση. Έχει πολύ λιγότερα λιπαρά απο τα συνηθισμένα κίτρινα και λευκά τυριά, και μπορεί να καταναλωθεί επιτραπέζιος ή νωπός, σε σαλάτες, σε υλικά παρασκευής φαγητών αλλά και ζαχαροπλαστικής.
Λίπος επι Ξηρού: 65% min
Υγρασία: 70% max